Červená morská riasa Lithothamnium – vynikajúci zdroj vápnika

Doplňujete vápnik na kosti? Dobre robíte! A poznáte červenú morskú riasu? Ak ste o nej zatiaľ nepočuli, prečítajte si o nej to najdôležitejšie. Určite by nemala uniknúť vašej pozornosti.

Červená morská riasa Lithothamnium – vynikajúci zdroj vápnika

Lithothamnium calcareum – prírodný zdroj vápnika

Červená morská riasa má jednu skvelú vlastnosť: vie zhromaždiť minerály z mora a doslova ich v sebe uzamkne. Rastie hlavne v chladných oblastiach Írska, Islandu, alebo napríklad Bretónska. Využíva sa nielen pre výživové doplnky, ale aj na výrobu kozmetiky, kde má efekt proti starnutiu pleti. Biologicky aktívny vápnik z červenej morskej riasy sme použili pre naše výživové doplnky aj my. Je získavaný udržateľným spôsobom a odporúčame ho najmä pre starostlivosť o kosti.

Čo všetko v našom tele robí vápnik?

Tých procesov je veľmi veľa. Najdôležitejšie úlohy kalcia:

  • Prispievať k správnej funkcii svalov.
  • Zaistiť stavebný materiál pre kostnú hmotu.
  • Podieľať sa na krvnej zrážanlivosti.
  • Podporovať nervový systém. 

Ako doplniť vápnik? Vápnik z červenej morskej riasy je pre náš organizmus dobre dostupný a využiteľný. To je pri rastlinných zdrojoch vzácnosť. Bonusom je, že okrem kalcia vedia tieto riasy koncentrovať ďalšie živiny – jód, horčík a ostatné prospešné minerály. To všetko z čistej prírody.

S čím je dobré kombinovať vápnik?

Aby sa kalcium v našom tele správne využilo, potrebuje k tomu vitamín D. Ten pomáha ukladať vápnik do kostnej hmoty. Ešte väčší dôraz na to kladieme u žien, ktoré vplyvom menopauzy a hormonálnych zmien trpia na obmedzenú kvalitu kostnej hmoty. Vápnik by ale mali doplňovať všetci ľudia v pokročilom veku. Demineralizácia kostí nastáva približne okolo 50. roku života. Je preto fajn, keď môžeme svoj pohybový aparát podporiť a dopriať mu potrebnú výživu.

Ak má organizmus nedostatok minerálov v strave, berie si ich z kostí. Tento proces nazývame demineralizácia a sami ho nepoznáme. Je to rizikový faktor, proti ktorému by sme sa mali snažiť včas zakročiť. 

Vápnika máme skôr nedostatok

Potravín bohatých na vápnik je veľa. Sú to najmä mliečne výrobky. Nájdeme ho ale aj v rastlinnej strave. Napriek tomu viac než polovica našich obyvateľov nekonzumuje potrebnú dennú dávku vápnika v potravinách. Často sa v jedle zanedbávame a jeme málo hodnotnú, rýchlu stravu. Čím viac máme rokov, tým väčšiu rolu vápnik hrá. Určite je na mieste zamyslieť sa nad jedálnym lístkom a cielene vyhľadávať potraviny bohaté na vápnik a vitamín D. Bez neho je totiž doplňovanie vápnika skoro zbytočné. 

Môžete sa poohliadnuť aj po výživových doplnkoch stravy s vápnikom. Vyskúšajte ten s červenou morskou riasou!


CalciumControl balení

CalciumControl

Moderný doplnok stravy s prémiovým vápnikom z morských rias!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte CalciumControl ZADARMO*

*Žiadne ďalšie záväzky. Platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár