Nízka hladina vápnika v krvi sa prejaví na kvalite kostí

Naša kostra je najsilnejšia okolo 30. roku života. Potom začne kostná hmota ubúdať. Vplyv má aj hladina vápnika v krvi. Prečítajte si, čo je dobré robiť, aby ste si udržali zdravý pohybový aparát čo najdlhšie.

Nízka hladina vápnika v krvi sa prejaví na kvalite kostí

Vápnik: stavebná hmota našich kostí

Približne 99 % vápnika v ľudskom tele sa nachádza v kostiach. Ukladá sa sem pomocou vitamínov D a K. Lenže kalcium je potrebné aj inde – má vplyv na správnu krvnú zrážanlivosť, podieľa sa na procese kontrakcie s relaxáciou svalov a tiež je dôležité pre zuby. 

S pribúdajúcimi rokmi si organizmus začne brať vápnik zo zásob v kostiach. Ak ho v strave prijímame málo, nedávame mu inú možnosť. To je ale veľmi nežiaduce, pretože čím sme starší, tým odolnejšie kosti potrebujeme. 

Na príjem vápnika by mali obzvlášť myslieť ženy po menopauze. Vplyvom hormonálnych zmien je to u nich so zásobou kalcia horšie, než u mužov.

Aká by mala byť hladina vápnika v krvi?

Bežná hladina vápnika v krvi by sa mala pohybovať medzi 2,2 – 2,6 mmol/l a je riadená hormonálne v značne komplikovanom procese. Kalcia by sme nemali mať málo, ale ani veľa. Oveľa dôležitejšie je stabilný a dlhodobý príjem. Príliš vysoká či nízka hladina vápnika v krvi patrí na riešenie lekárovi. 

potraviny obsahujúce calcium/vápnik

Vedeli ste, že vápnik sa podieľa na krvnej zrážanlivosti? Strava bohatá na tento minerál priaznivo ovplyvňuje krvácavé stavy. 

Vyskúšajte vápnik z morských zdrojov

Že ste o ňom ešte nepočuli? To je škoda. Vápnik z morských zdrojov sa vyrába z červených morských rias. Tie do seba dokážu absorbovať mikroprvky z mora. Vďaka tomu je tento typ vápnika veľmi dobre vstrebateľný v ľudskom organizme a tým pádom má aj dobrú využiteľnosť. 

Vápnik z morských zdrojov Aquamín sa získava udržateľným procesom. Krásne doplní zásoby kalcia v tele a preto ho môžeme vrelo odporučiť!


 

CalciumControl balení

CalciumControl

Moderný doplnok stravy s prémiovým vápnikom z morských rias!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte CalciumControl ZADARMO*

*Žiadne ďalšie záväzky. Platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár