Vitamíny na nervový systém – dominujú im Béčka

Skupina vitamínov B platí za najlepšie vitamíny na nervový systém. V čom nám prospievajú

Vitamíny na nervový systém – dominujú im Béčka

Potrebujete upokojiť nervy?

Dôvodov, prečo obvykle hľadáme vitamíny na nervový systém, je viac. Jedným z nich sú neurologické problémy. Trápiť nás môže brnenie prstov, pocit tlaku alebo necitlivosť. Ďalší dôvod býva skôr psychika. Chceme sa upokojiť, uvoľniť myseľ alebo sa lepšie sústrediť. V oboch prípadoch bude fajn zamerať sa na dostatočný a pravidelný príjem vitamínov skupiny B.

Stručne o vitamíne B

Typov vitamínov B je viac. Všetky ich potrebujeme, len každý kvôli niečomu inému. Béčka sú rozpustné vo vode a tak sa o nich dá povedať, že sú celkom ľahko získateľné, zato sa v tele nezdržia dlho a nemôžeme spoliehať na zásoby. Vitamíny rozpustné vo vode preto doplňujeme v rozumných dávkach a myslíme hlavne na pravidelnosť. Nepotrebné množstvo organizmus vylúči.

Vitamín B podporuje zdravú funkciu nervového systému. Pomáha bojovať proti únave a vyčerpaniu a tiež navodzuje duševnú pohodu. 

Odkiaľ čerpať vitamín B? Najmä z celozrnných obilnín, mäsa i vnútorností, strukovín, orechov a semienok. Samozrejme ho nájdeme aj v ovocí a zelenine. Vitamín B bohužiaľ čiastočne stráca svoje účinky tepelnou úpravou.

S čím kombinovať vitamín B?

Ak chcete zostať zameraní na nervový systém, oplatí sa kombinovať vitamín B6 a horčík. Účinky týchto živín sa navzájom dobre dopĺňajú a pomôžu s psychickým vyčerpaním i stresom. Ak máte v obľube bylinky, potom môžete doplniť vitamín B aj rastlinnými výťažkami. Napríklad ženšen alebo ginko biloba povzbudia nervový systém a zatočia s únavou fyzickou i duševnou. Bylinky sú veľmi účinné na podporu pamäti a koncentrácie.

Zistite príčinu svojej únavy

Doplniť vitamíny na nervy je dobrá vec. Bez toho, že by ste odhalili dôvod svojho vyčerpania, to ale aj tak nepôjde. Najčastejšie ide o kombinácii viacerých faktorov – stres, zlá životospráva, nedostatok spánku a nekvalitná strava. Pamätajte, že s jedlom dostávame do tela potrebné živiny. Ak sa budete odbývať, logicky bude organizmus ochudobnený. Trávite dlhé večery pri počítači alebo televízore? Niet sa čomu diviť, keď potom nemôžete zaspať. Dospelý jedinec potrebuje najmenej 8 hodín kvalitného spánku denne. Počas neho totiž môže nervová sústava pracovať na svojej údržbe. 


CalciumControl balení

CalciumControl

Moderný doplnok stravy s prémiovým vápnikom z morských rias!
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte CalciumControl ZADARMO*

*Žiadne ďalšie záväzky. Platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár